Inici / Exposicions / Respira l’arbre

Marina Berdalet - Exposicions - Cartell Festival Espurnes Barroques 2023

Respira l’arbre

Marina Berdalet
Del 12 de maig a l’11 de juny de 2023
Festival Espurnes barroques
Solsona

Descripció

RESPIRA L’ARBRE

 

La instal·lació Respira l’arbre vol ser un passeig simbòlic entre arbres on la música, la pintura, el dibuix, la poesia i les essències aromàtiques, trenen camins i dialoguen entre sí per teixir complicitats. Dibuixos de fum, carbonet, grafit, tinta xinesa i oli sobre tela, de la pintora Marina Berdalet es combinen amb petits gestos musicals i poètics de la violoncel·lista Frances Bartlett i les aromes pures dels arbres destil·lats per EssènciesCat.

 

Les dues artistes porten anys investigant els arbres en el terreny professional de les arts plàstiques, la música i la fabricació artesanal d’olis essencials. 

 

Cofundadora de la destil·leria artesanal d’EssènciesCat, Frances Bartlett fa servir el llenguatge i simbolisme de la música barroca per apropar-nos al moviment energètic i medicinal dels arbres, més concretament el que Frances anomena “Els tres arbres savis”: el xiprer, el pi i el càdec, arbres característics del nostre paisatge. 

En l’obra de Marina Berdalet, la naturalesa acostuma a ser l’eix vertebrador. L’observació i l’anàlisi de formes vegetals, materialitzades amb el dibuix i la pintura del natural, són el punt de partida d’un procés creatiu que va i ve entre la representació de la realitat, l’essencialització d’estructures naturals i els paisatges interiors. El seu treball juga amb l’equilibri entre el buit i el ple, la profunditat en el pla amb els mínims elements i les variacions del gest corporal segons les tècniques emprades i les dimensions de l’obra.

Ara, el festival Espurnes Barroques ha donat l’oportunitat de trobar un punt de confluència entre els diferents llenguatges artístics. Tanmateix, les dues artistes sempre han treballat per apropar les arts a la comunitat i a les escoles. És per això que han volgut compartir aquesta investigació Respira l’arbre amb els nens i nenes de Solsona. De la mateixa manera, el públic també podrà interactuar i experimentar de manera immersiva en l’espai ofert pel Consell Comarcal durant la Fira de Sant Isidre.

 

Tothom és convidat a experimentar què passa entre els arbres destil·lats per EssènciesCat, les obres de Marina Berdalet i la música de Frances Bartlett.

 

Veure video de l’exposició

Imatges de l’exposició