Inici / Sèries / Weltanschauung passejades

Marina Berdalet - Sèries -Weltanschauung - Passejades - Perspectiva - oli sobre tela - 146 x 114 cm - 2015

Weltanschauung – Passejades

TÈCNIQUES: Pintura, dibuix, aquarel·la
ANYS: 1989-2024

Descripció

M’endinso en el bosc o en la zona humida que ocupava l’antic estany del poble que ara m’acull. Observo el vol d’alguns ocells mentre m’arriba el xiscle d’un corb o d’una garsa.

 

Veig: els plataners alineats de la carretera, les branquetes que sobresurten entre la blanca manta de neu, la fantasmagòrica presència dels arços entre la boira, els marges cremats de les vores de feixes i camps.  Gairebé cada dia faig la mateixa passejada i després a l’espai tancat del taller, emergeixen les imatges de l‘hora que m’ha precedit.

Per aconseguir encara més la concentració, dibuixo sovint amb els ulls tancats i atrapo també els sons que en aquell moment m’arriben, tot inventant un abecedari.

L’experiència de pintar i dibuixar del natural durant molts anys, observant el creixement d’una flor, atrapant la llum que entra per la finestra o pintant el color d’un camp a la primavera, es consolida a poc a poc en uns paisatges interiors que van aflorant sense ser-ne gaire conscient ni conèixer tampoc el significat.

 

Si Weltanschauung, (expressió que vaig escoltar per primer cop de l’amic Manel Pla), és la cosmovisió individual creada a partir de sensacions, emocions i relacions en una època concreta, m’agradaria pensar que WELTANSCHAUUNG – PASSEJADES és la interpretació del meu món, que amb els anys he anat construint a través del dibuix i la pintura.

Selecció d’obres de la sèrie Weltanschauung – Passejades