Inici / Sèries / Apunts i obra del natural

Marina Berdalet - Sèries - apunts i obra del natural - a.m.-p.m - Interior amb finestra - oli sobre tela - 27 x 35 cm - 2002

Apunts i obra del natural

TÈCNIQUES: Pintura i dibuix
ANYS: 1987-2024

Descripció

Encara que he treballat esporàdicament amb altres materials, puc dir que la pintura i el dibuix han estat presents des que jo recordi. Mirant el món amb ulls de pintora he trobat un tema en qualsevol racó, en qualsevol rostre, en un simple objecte, en el creixement d’una flor… Mirant el món amb ulls de pintora em mantinc a l’aguait de les coses per poder “veure” més enllà de la superfície. Crec que de vegades m’ha ajudat a posar un cert ordre en el caos que m’envolta. I també a posar un cert ordre en mi mateixa.

Per dibuixar cal observar; si observes coneixes, si coneixes estimes, si estimes protegeixes.

APUNTS I OBRA DEL NATURAL és una selecció de dibuixos i pintures per observar la importància que aquesta metodologia ha tingut i té en la meva trajectòria artística. Observar i dibuixar és tenir accés al coneixement d’una manera íntima, fràgil o analítica, descrivint minuciosament la vida i el pas del temps. En paraules d’en Jordi Sabater Pi (Científic primatòleg català (1922-2009): per dibuixar cal observar; si observes coneixes, si coneixes estimes, si estimes protegeixes.

Selecció d’obres de la sèrie Apunts i obra del natural